Molenfeesten bij de Friedesse Molen

Op zondag 11 september vinden bij de Friedesse Molen in Neer de Molenfeesten plaats. Een grote feestdag met een markt met streekproducten, demonstraties van ambachten en uiteraard kan er volop gegeten en gedronken worden.

 

Bourgondische cultuurhistorie
Meer dan ooit zijn de Friedesse Molen en het molenaarshuis de plek waar cultuurhistorie en bourgondisch genieten elkaar ontmoeten. Zowel de liefhebbers van erfgoed en als van kunst kunnen hun hart ophalen, want de Friedesse Molen is onderdeel van zowel de Kunstroute Leudal als van Open Monumentendag. Die dag proef je dan ook de sfeer van een unieke historische watermolen, bekijk je de kunstwerken van Ans Houben en lekkerbekken smullen van de lokale streekproducten bij Eetwinkel AMBACHT. Op het terras aan het water geniet je van deze bijzondere plek.


Molenfeesten

De Friedesse Molen is dan ook de uitgelezen plek voor de Molenfeesten. Op zondag 11 september laten de Friedesse Molen en Eetwinkel AMBACHT je tussen 11 en 19 uur  genieten van het bourgondische leven. Er is van alles te beleven, een gezellige kraampjesmarkt met streekproducten, expositie van Ans Houben in de watermolen, diverse demonstraties van ambachten, vertier voor de kinderen, genieten van de lekkerste lokale lekkernijen, picknicken op een dekentje. Wil je de omgeving verkennen, dan liggen er wandel- en fietsroutes voor je klaar. De Molenfeesten zijn een feest voor het hele gezin!


Houd zondag 11 september tussen 11 en 19 uur vrij in je agenda! Dan organiseren de Friedesse Molen en Eetwinkel AMBACHT de Molenfeesten. Kom op de fiets in verband met beperkte parkeergelegenheid. Het behoud van de Friedesse Molen steunen? Dat kan. Wordt vriend van de molen via friedessemolen.nl/vriend-worden en krijg een waardebon van € 10,- te besteden bij Eetwinkel AMBACHT.

Contact

Bezoek ons op Friedesemolen 1, 6086 BN Neer

Neem contact op

Tel: 06-15542777
Mail: eetwinkelambacht@gmail.com

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 9.00 – 17.30 uur
Donderdag: 9.00 – 17.30 uur
Vrijdag: 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 17.00 uur
Zondag: gesloten
Behalve tijdens het molenseizoen, mei t/m september geopend van 12.00 – 17.00 uur